Uczniowie klasy 1b powitali wiosnę zdrowo i kolorowo. Smaczne kanapki, które przygotowali zniknęły z talerzyków błyskawicznie.

Uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania, dbali o bezpieczeństwo i porządek wokół siebie. Wspólne przygotowanie posiłku sprawiło wszystkim wiele radości.

Relacja foto...

Klasa 2A tak powitała Wiosnę!

Uczniowie wzięli udział w warsztatach przyrodniczych, podczas ktorych każdy wykonał swój własny "Las w słoiku".

Relacja foto...

Klasa 3b powitała wiosnę w Muzeum im. Jacka Malczewskiego. Dzieci wzięły udział w warsztatach garncarskich i zwiedzały wystawę "Kajko i Kokosz". Wycieczka była bardzo udana!

Relacja foto...

Klasa 3b powitała już wiosnę robiąc smakowite, kolorowe i co najważniejsze wiosenne kanapki…

Wiosenne kanapki to rewelacyjne śniadanie lub po prostu smaczna przekąska, zwłaszcza wiosną, kiedy organizm przestawia się z trybu zimowego i łaknie nowalijek. Uczniowie klasy 3b przygotowali wiosenne kanapki. Na stole zagościły: pomidorki, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek, kiełki rzodkiewki, ser i wędlinka.

Dzieci z dużym zaangażowaniem zabrały się do pracy. Smarowały, kroiły i układały produkty, tworząc na kanapkach wiosenne kolorowe wzory. Przygotowane kanapki wyglądały naprawdę apetycznie. Miały mnóstwo witamin, ale przede wszystkim znakomicie smakowały.

21 marca większości osób kojarzy się z pierwszym dniem wiosny, jest to także dzień zwrócenia szczególnej uwagi na potrzeby osób z zespołem Downa.

21 marca przypada Światowy Dzień Zespołu Downa.

W RAMACH SOLIDARYZOWANIA SIĘ Z OSOBAMI Z ZESPOŁEM DOWNA ORAZ ICH RODZINAMI- ZAŁÓŻMY DWIE RÓŻNOKOLOROWE SKARPETKI